Pehmeyttä, piristystä ja positiivisia muutoksia uudessa arjessa

Moni meistä on odottanut kevättä siitä asti, kun ilmat kylmenivät syksyllä. Ja täysin ajallaan, jopa etuajassa kevät on taas täällä, kaikkine perinteineen ja odotuksen aiheineen. Viikonloppuna bongailin Kakolan lähistöllä ensimmäisiä pajunkissoja, kohta on tapansa mukaan pääsiäisen vuoro suklaamunineen ja sitten tuleekin vappu munkkeineen. Business as usual, siis.   

Ei aivan. 

Vaikka kevät odotusten mukaisesti saapui, tuoden mukanaan kaiken, mitä olemme kuukausitolkulla odottaneet, toi se mukanaan myös muuta. Jokaisen arki on jossain muodossa muuttunut ja kukaan ei tiedä, kuinka pitkään epävarmuutta kestää.  

Vaikka elämme omituista aikaa, joka huolestuttaa meitä kaikkia enemmän tai vähemmän, on tärkeää koittaa nähdä tilanteessa kaikki mahdolliset positiiviset ilmiöt ja muutokset entiseen. Yritysten viestinnässä on ollut uudenlaista pehmeyttä, yrittäjät tukevat toisiaan sosiaalisessa mediassa ja nostavat toistensa palveluja esiin, monet yritykset ovat innovoineet ja keksineet uusia tapoja tehdä yhteistyötä muiden yritysten kanssa ja pitää liiketoimintansa käynnissä muutosten avulla. Meillä on vapaaehtoisia, jotka kertovat voivansa käydä ostoksilla riskiryhmäläisten puolesta, uutisissa kerrotaan, että Venetsian kanaalit ovat puhdistuneet ja ilmansaasteet vähentyneet radikaalisti Kiinan yltä. Turkulainen kiinteistönomistaja Benito Casagrande kertoo antavansa ravintoloiden vuokrat anteeksi ja muut seuraavat esimerkkiä. Vaikka elämme omituista, huolestuttavaa aikaa, on tapahtunut paljon sellaista, mistä pitää olla ylpeä ja kiitollinen. Solidaarisuus, luovuus ja vastuullisuus ovat saaneet aivan uudenlaisia merkityksiä.  

Traductissakin arki on muuttunut, ainakin hieman. Emme enää kokoonnu maanantaisin yhteen ja suurin osa meistä tekee etätyötä nyt kaikkina viikonpäivinä. Pidämme silti toisiimme yhteyttä työpäivän aikana ja meitä kaikkia piristää kuulla, miten toiset viettävät työ- ja vapaa-aikaansa ja ihan yksinkertaisesti: mitä muille kuuluu. 

Haluammekin tässä jakaa jokaisen traductilaisen kommentin omasta etäpäivästään ja mikä piristää heitä. Kaikkein tärkeintä on, että jokainen löytää itselleen lohdullisia ja innostavia asioita, jotka voi ottaa osaksi arkeaan tässä epätavallisessa tilanteessa. 

Ruotsin kääntäjämme Oskarin aamut ovat muuttuneet. Kun aiemmin oli kiire ja lapset vietiin päiväkotiin, on nyt aikaa ja rauhaa syödä yhdessä aamiainen perheen kesken.  

Projektikoordinaattorimme Pipsa on ottanut tavaksi avata etätöitä tekevän tiimin päivä aamuisella meemillä tiimin yhteisessä chatissa. Uudesta tavasta on muodostunut piristävä lisä aamuihin, ja tapa onkin toivottavasti tullut jäädäkseen. 

Myös kääntäjämme Tero arvostaa mustaa huumoria, jota viljellään tiimin chatissa sekä muidenkin yritysten viestinnässä. Kaikki on vähän helpompaa, jos sille voi nauraa. 

Englannin kääntäjämme Jen kertoo, että uusi, haastava tilanne on antanut perspektiiviä siitä, mikä elämässä on oikeasti tärkeää. Muuttuneessa tilanteessa on ollut myös ihanaa saada viettää enemmän aikaa perheen kanssa. 

Toinen englannin kääntäjämme Linda nauttii myös perhe-elämästä. Erityisesti siitä, että lapsien aamuinen kouluunlähtörumba on hetken pois arkikuvioista ja aamut ovat huomattavasti enemmän zen

Toimarimme Turkka kertoo, että hänen korona-arkeaan on piristänyt kaikkien kiitettävä tsemppihenki ja joustavuus – ”hommat hoituu, vaikka koko maailma ympärillä on enemmän tai vähemmän sekaisin.” 

Projektikoordinaattorimme Sinikka nauttii etätöiden aikana kotitoimiston kollegastaan, norjanmetsäkissa Jöröstä, joka tykkää perustaa oman työpisteensä kollegansa näppäimistön päälle. 

IT-velhomme Tuomo kertoo nauttivansa etätöissä rauhasta ja auringosta. Eikä mikään ihme Tuomon näköalalla suoraan Uittamolle! 

Allekirjoittanut puolestaan nauttii siitä, kuinka mieletöntä tsemppiä ihmiset ja yritykset antavat nyt toisilleen. Tämä toivottavasti jää viestintäämme, kun kriisi on ohi. 

 

Koitetaan kaikki nähdä hyviä asioita ympärillämme ja nauttia niistä pienistä asioista arjessamme, jotka ovat yleensä tuntuneet itsestään selviltä. Oikein ihanaa kevättä kaikille, tästä oudosta uudesta tilanteesta huolimatta! 

 

Juulia Bernhardt

 

Tässä vielä hieman kuvia kotitoimistoiltamme karvaisten kollegoiden kera.

 

Jaa